Hyppää sisältöön
fi
en

21.10.2024

Finnfundin sijoitus nepalilaiseen Siddhartha-pankkiin vahvistaa pk-yritysten ja uusiutuvan energian rahoitusta

Suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund myöntää 10 miljoonan Yhdysvaltain dollarin lainan nepalilaiselle Siddhartha-pankille. Kyseessä on Finnfundin ensimmäinen suora sijoitus Nepaliin. Myös ruotsalainen kehitysrahoittaja Swedfund myöntää pankille 10 miljoonan Yhdysvaltain dollarin lainan.

Finnfundin ja Swedfundin sijoitusten avulla Siddhartha pystyy jatkossa tarjoamaan rahoituspalveluita yhä useammille mikro- ja pk-yrityksille. Pankki aikoo kasvattaa myös maataloussektorin ja vesivoiman rahoitusta.

Siddhartha on räätälöinyt naisyrittäjille erityisiä lainatuotteita ja tällä hetkellä 41 % pankin asiakkaista on naisia. Pohjoismaiset kehitysrahoittajat tukevat Siddhartha-pankkia sisäisten prosessien kehittämisessä, jotta pankki pystyy jatkossa entistä paremmin ehkäisemään liiketoimintaansa liittyviä ilmastoriskejä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Nepalissa suurin osa yrityksistä on mikroyrityksiä ja pk-yrityksiä. Nepalin kansallinen tavoite on kehittyä keskitulon maaksi vuoteen 2030 mennessä ja lukeutua kehittyneiden maiden joukkoon vuoteen 2043 mennessä. Tukemalla pienten yritysten kasvumahdollisuuksia Finnfund ja Swedfund auttavat Siddhartha-pankkia osallistumaan tavoitteen saavuttamiseen.

Yksi Nepalin vientituotteista on vesivoima, jonka ylijäämää viedään Intiaan. Maalla on korkea kauppavaje, minkä vuoksi viennin kasvattaminen on yksi kehityksen tärkeimmistä vetureista. Finnfund ja Swedfund vahvistavat sijoituksellaan Siddhartha-pankin kykyä kasvattaa vesivoimalle myönnettävää rahoitusta, mikä vaikuttaa paitsi päästöjen vähentämiseen, myös Nepalin taloudelliseen ja ilmastolliseen kriisinkestävyyteen.

”Finnfundin ensimmäinen suora sijoitus Nepaliin, alimman tulotason maahan, mahdollistaa monia kehitysvaikutuksia. Mikro- ja pk-yritykset ovat Nepalin talouden kantava voima, mutta niiden mahdollisuudet saada rahoitusta ovat olleet rajalliset. Nepalin kehityksen kannalta tärkeässä vesivoimassa on paljon potentiaalia, mutta sielläkin kaivataan rahoitusta. Sijoituksemme avulla Siddhartha voi kasvattaa lainasalkkuaan mikro- ja pk-yritysten lisäksi myös vesisektorille”, sanoo Finnfundin rahoituspäällikkö Ulla-Maija Rantapuska.

Siddhartha on Nepalin kymmenen suurimman pankin joukossa. Sen verkosto kattaa 193 toimipistettä ympäri maata. Pankki avaa jatkuvasti uusia toimipisteitä maaseudulle, jossa asuvat ihmiset ovat aiemmin olleet pankkipalveluiden ulottumattomissa. Palveluverkoston laajentaminen vahvistaa näin taloudellista osallisuutta. Siddhartha on myös aktiivisesti kehittänyt digitaalisia tuotteita ja oli yksi ensimmäisistä mobiilipankkia tarjoavista toimijoista.

Lisätietoja:
Rahoituspäällikkö Ulla-Maija Rantapuska, 041 536 5631, ulla-maija.rantapuska@finnfund.fi

Median yhteydenotot:
Valpuri Mäkinen, viestintä- ja markkinointipäällikkö, 050 384 2105, valpuri.makinen@finnfund.fi

 

 

 

 

 

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: