Finnfund ensimmäisten joukossa mukaan G7-maiden tasa-arvoaloitteeseen – tavoitteena 3 miljardin dollarin investoinnit

Suomalainen kehitysrahoittaja Finnfund on liittynyt G7-maiden aloitteeseen, jonka tavoitteena on saada liikkeelle kolmen miljardin dollarin sijoituspotti naisten asemaa edistävän liiketoiminnan rahoittamiseen vuoteen 2020 mennessä.

G7-maiden kehitysrahoittajat sitoutuivat 2X Challenge -aloitteeseen vuoden 2018 kesäkuussa ja nyt myös Finnfund, hollantilainen FMO, Ruotsin Swedfund ja Tanskan IFU on hyväksytty mukaan ensimmäisinä G7:n ulkopuolisina kehitysrahoittajina.

2X-haasteen tarkoitus on saada liikkeelle sijoituksia, jotka edistävät naisten asemaa yrittäjinä, johtajina tai työntekijöinä tai mahdollistavat tuotteita ja palveluita, jotka vahvistavat naisten osallistumista yhteiskuntaan.

”Finnfund on tehnyt jo pitkään työtä tasa-arvon edistämiseksi kehitysmaissa. Liittyminen 2X-haasteeseen auttaa meitä rahoitusneuvotteluissa sijoituskohteiden kanssa. Kun yhä useammilla rahoittajilla on samat, korkeat vaatimukset tasa-arvon edistämisen suhteen, on meidän sanallamme entistä enemmän painoarvoa”, kertoo Finnfundin kehitysvaikutusneuvonantaja Kaisa Alavuotunki.

Naisten ja tyttöjen oikeuksien edistäminen on Suomen kehityspolitiikan pitkäaikainen painopiste ja yksi YK:n kestävän kehityksen keskeisistä tavoitteista.

”Finnfund on yksi Gender Finance Collaborative -verkoston perustajajäsenistä ja huhtikuussa julkaisimme oman tasa-arvolinjauksemme. Jokainen näistä toimenpiteistä alleviivaa aiheen merkitystä ja tuo meille mahdollisuuksia päästä yhä isommille areenoille vaikuttamaan,” Alavuotunki sanoo.

”Arvioimme jo nykyisellään jokaista investointia ennen päätöksentekoa siitä näkökulmasta, miten sen oletetaan vaikuttavan sukupuolten väliseen tasa-arvoon. 2X toimii ennen kaikkea kehyksenä, jonka avulla ymmärrämme paremmin tasa-arvoon vaikuttavat tekijät investoinneissamme ja pystymme paremmin havaitsemaan kehitysmahdollisuuksia. Pääsemme myös keskustelemaan mittareista ja tavoitteista G7-maiden isojen rahoittajien kanssa.”

Monet Finnfundin investoinneista kohdistuvat nimenomaan naisten aseman parantamiseen kohdemaassa. Finnfund rahoittaa esimerkiksi naisille mikrolainoja tarjoavia rahoituslaitoksia, minkä lisäksi naisten asemaa edistäviä hankkeita löytyy eri sektoreilta. Etiopialainen EthioChicken työllistää suoraan yli 700 ihmistä, joista 40 prosenttia on naisia ja tarjoaa toimeentulomahdollisuuksia yli 4000 kanankasvattajalle, joista yli 90 prosenttia on naisia. Nairobissa toimiva Penda Health tuo kohtuuhintaiset terveyspalvelut matalan tulotason asiakkaiden saataville. Erityisenä kohderyhmänä ovat odottavat ja synnyttäneet äidit sekä lapset. Ugandan UpEnergy myy energiatehokkaita liesiä, jotka synnyttävät huomattavasti vähemmän häkää ja hiukkaspäästöjä. Tämä vaikuttaa erityisesti kodeissa paljon aikaa viettävien naisten ja lasten terveyteen.

Lisätietoa:
Kehitysvaikutusneuvonantaja Kaisa Alavuotunki, kaisa.alavuotunki(a)finnfund.fi, p. 041 522 3693

Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja ja ammattimainen vaikuttavuussijoittaja. Rakennamme kestävämpää maailmaa sijoittamalla vastuullisiin ja kannattaviin yrityksiin kehitysmaissa. Sijoitamme vuosittain 150-200 miljoonaa euroa 20-30 projektiin, painottaen uusiutuvaa energiaa, metsätaloutta, maataloutta ja rahoitusalaa. Yhteensä Finnfundin sijoitukset ja sijoituspäätökset ovat noin 800 miljoonaa euroa, puolet niistä Afrikassa. Yhtiöllä on noin 80 työntekijää. Lisätietoja osoitteessa www.finnfund.fi

 

Viimeisimmät uutiset:

Kaikki uutiset

Suomalaiset sijoittajat mukana vauhdittamassa liikenteen sähköistymistä Intiassa

Suomen ensimmäinen kehittyville markkinoille sijoittava vaikuttavuusrahasto OP Finnfund Global Impact Fund I ja suomalainen…

Finnfund jatkaa yhteistyötä mongolialaisen XacBankin kanssa, kohderyhmänä ennen kaikkea naisten omistamat mikro- ja pk-yritykset

Finnfund myöntää 10 miljoonan Yhdysvaltain dollarin lainan mongolialaiselle XacBankille. Laina on osa IFC:n johtamaa…

Finnfund sijoittaa Khan Bankiin, jolla on tärkeä rooli Mongolian vihreässä rahoituksessa ja pienyrittäjien tukemisessa

Eurooppalaiset kehitysrahoittajat tekevät hollantilaisen FMO:n johdolla 200 miljoonan Yhdysvaltain dollarin sijoituksen mongolialaiseen Khan Bankiin.…

Finnfundin verkkosivut uudistuivat

Finnfund on uudistanut verkkosivustonsa. Tavoitteena on ollut sekä uudistaa tekninen julkaisujärjestelmä että päivittää sisältöä…

Finnfundille AA+-luottoluokitus Fitch Ratingilta

Luottoluokituslaitos Fitch Ratings on myöntänyt kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfundille luottoluokituksen AA+ negatiivisin näkymin. Ensimmäistä…

Finnfund sijoittaa yhdessä DFC:n ja Googlen kanssa 90 miljoonaa dollaria Cassava Technologies -yhtiöön – tavoitteena Afrikan digitaalisen infrastruktuurin vahvistaminen

Suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund tekee yhdysvaltalaisen kehitysrahoittajan DFC:n (The U.S. International Development Finance…

Tut­ki­mus: Finn­fun­dia ar­vos­te­taan kump­pa­ni­na – osaa­mis­ta ja li­säar­voa yh­teis­työs­tä

Asiantunteva, vastuullinen, innovatiivinen, luotettava ja pragmaattinen. Muun muassa näitä ominaisuuksia liitettiin Finnfundiin tuoreessa sidosryhmätutkimuksessa,…

Hyvää joulunaikaa ja uutta vuotta!

Rauhallista vuodenvaihdetta ja menestyksellistä uutta vuotta 2025!

Finn­fun­din 10 mil­joo­nan eu­ron osa­ke­pääo­ma­si­joi­tus vauh­dit­taa Ne­pa­lin va­lo­kui­tu­ver­kon laa­jen­ta­mis­ta

Finnfund sijoittaa WorldLink Communications Ltd -yhtiöön, joka on Nepalin suurin internetpalvelun tarjoaja. Finnfundin sijoituksen avulla olemassa…

Finn­fund si­joit­taa yh­tiöön, jo­ka vä­hen­tää säh­kö­kat­ko­ja te­koä­lyn avul­la

Monessa Afrikan maassa sähköverkko on epävakaa ja sähköyhtiöiden on vaikea tarjota asiakkailleen luotettavaa palvelua.…