BOPA edistää taloudellista osallisuutta ja naisten johtajuutta Aasiassa

Rahoituspalveluiden saatavuus on kehitysmaissa vähäistä, mikä hidastaa ihmisten mahdollisuuksia kohentaa toimeentuloaan. Finnfundin ja IFUn rahoituksen turvin BOPA rahoittaa ja kehittää Aasian mikrorahoituslaitoksia. Yritys liittyi myös 2X Challenge -aloitteeseen, jonka tarkoituksena on saada liikkeelle naisten asemaa edistäviä sijoituksia.

Taloudellisen osallisuuden edistäminen on välttämätöntä ihmisten tukemiseksi heidän toimeentulonsa kehittämisessä, ja tästä syystä se on myös osa kestävän kehityksen tavoitteita. Finnfund ja IFU ovat sijoittaneet Base of The Pyramid Asiaan (BOPA) tavoittaakseen Aasian köyhimpien maiden ja maaseutujen ihmisiä.

BOPA on erikoistunut pienten ja keskisuurten mikrorahoituslaitosten rahoittamiseen ja kehittämiseen Aasiassa. Yhtiö on rahoittanut kahdeksaa mikrorahoituslaitosta seitsemässä Aasian maassa (Myanmar, Intia, Kazakstan, Kirgisia, Vietnam, Kambodža ja Itä-Timor). Näillä on yhteensä 898 585 asiakasta, joista 90 prosenttia on naisia.
”Finnfundille BOPA-sijoitus on tapa tukea pieniä ja kasvavia mikrorahoituslaitoksia. Sijoitettuamme BOPAan ensimmäisen kerran vuonna 2017 olemme nähneet, miten BOPA tukee rahoittamiensa yritysten kautta erityisesti naisyrittäjiä ja maaseudun yrittäjiä, luoden merkittävän määrän työpaikkoja ja verotuloja ”, kertoo Finnfundin apulaisjohtaja Antti Urvas.

2X Challenge -aloitteen jäseninä Finnfund ja IFU arvioivat jatkuvasti rahoituskohteidensa vaikutusta sukupuolten väliseen tasa-arvoon. BOPAn kanssa on yhdessä sovittu pyrkimyksestä tarjota naisille parempia mahdollisuuksia esimerkiksi johtajuuteen, laadukkaisiin työpaikkoihin ja rahoitukseen.
”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme BOPAn mukaan 2X-aloitteeseen. Yhtiöllä on kunnianhimoisia tavoitteita lisätä naisten osuutta salkkuyhtiöiden hallituksissa ja naisten edustusta ylimmässä johdossa”, sanoo IFU: n vastuullisuusjohtaja Birgitte Bang Nielsen.

”Olemme iloisia ja innostuneita voidessamme olla osa 2X Challenge -aloitetta. 90% asiakkaistamme on naisia ja kaikki salkkuyhtiömme tarjoavat tuotteita, jotka parantavat naisten pääsyä rahoituspalveluiden piiriin. 2X Challenge -kriteerien avulla voimme nyt asettaa tavoitteita sukupuolten tasa-arvon parantamiseksi myös salkkuyhtiöidemme johtotehtävissä ja hallinnossa ”, BOPAn operatiivinen johtaja Niroshani Sawanawadu sanoo.

BOPA on jo tehnyt aloitteita naispuolisten työntekijöiden osuuden parantamiseksi salkkuyhtiöissään myös alueilla, joilla naiset eivät perinteisesti työskentele kentällä lainapäälliköinä. BOPA pitää aktiivisesti yhteyttä yritysten johtoryhmiin naisten osallistumisen lisäämiseksi ja auttaa määrittelemään tavoitteita naisten prosentuaalisen osuuden suhteen. BOPA myös seuraa tiiviisti näiden tavoitteiden edistymistä.

Lisätietoja:
Apulaisjohtaja Antti Urvas, antti.urvas (a) finnfund.fi, puh. 045 113 0547

Mikä on 2X Challenge?
2X Challenge on G7-maiden aloite, jonka tavoitteena on saada liikkeelle kolmen miljardin dollarin sijoituspotti naisten asemaa edistävän liiketoiminnan rahoittamiseen vuoteen 2020 mennessä. G7-maiden kehitysrahoittajat sitoutuivat 2X Challenge -aloitteeseen vuoden 2018 kesäkuussa ja Finnfund liittyi mukaan toukokuussa 2019 yhtenä ensimmäisistä G7-maiden kehitysrahoittajista. 2X-kriteerit täyttävät sijoitukset edistävät naisten asemaa yrittäjinä, johtajina tai työntekijöinä tai mahdollistavat tuotteita ja palveluita, jotka vahvistavat naisten osallistumista yhteiskuntaan.

Viimeisimmät uutiset:

Kaikki uutiset

Finnfundin verkkosivut uudistuivat

Finnfund on uudistanut verkkosivustonsa. Tavoitteena on ollut sekä uudistaa tekninen julkaisujärjestelmä että päivittää sisältöä…

Finnfundille AA+-luottoluokitus Fitch Ratingilta

Luottoluokituslaitos Fitch Ratings on myöntänyt kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfundille luottoluokituksen AA+ negatiivisin näkymin. Ensimmäistä…

Finnfund sijoittaa yhdessä DFC:n ja Googlen kanssa 90 miljoonaa dollaria Cassava Technologies -yhtiöön – tavoitteena Afrikan digitaalisen infrastruktuurin vahvistaminen

Suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund tekee yhdysvaltalaisen kehitysrahoittajan DFC:n (The U.S. International Development Finance…

Tut­ki­mus: Finn­fun­dia ar­vos­te­taan kump­pa­ni­na – osaa­mis­ta ja li­säar­voa yh­teis­työs­tä

Asiantunteva, vastuullinen, innovatiivinen, luotettava ja pragmaattinen. Muun muassa näitä ominaisuuksia liitettiin Finnfundiin tuoreessa sidosryhmätutkimuksessa,…

Hyvää joulunaikaa ja uutta vuotta!

Rauhallista vuodenvaihdetta ja menestyksellistä uutta vuotta 2025!

Finn­fun­din 10 mil­joo­nan eu­ron osa­ke­pääo­ma­si­joi­tus vauh­dit­taa Ne­pa­lin va­lo­kui­tu­ver­kon laa­jen­ta­mis­ta

Finnfund sijoittaa WorldLink Communications Ltd -yhtiöön, joka on Nepalin suurin internetpalvelun tarjoaja. Finnfundin sijoituksen avulla olemassa…

Finn­fund si­joit­taa yh­tiöön, jo­ka vä­hen­tää säh­kö­kat­ko­ja te­koä­lyn avul­la

Monessa Afrikan maassa sähköverkko on epävakaa ja sähköyhtiöiden on vaikea tarjota asiakkailleen luotettavaa palvelua.…

UNI­CEF ja Finn­fund sy­ven­tä­vät yh­teis­työ­tään las­ten oi­keuk­sien edis­tä­mi­ses­sä

Kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund sekä UNICEF syventävät yhteistyötään sijoitusten lapsilinssin, UNICEFin Child-lens Investing Frameworkin…

Finn­fun­din si­joi­tus ne­pa­li­lai­seen Sidd­hart­ha-pank­kiin vah­vis­taa pk-yri­tys­ten ja uu­siu­tu­van ener­gian ra­hoi­tus­ta

Suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund myöntää 10 miljoonan Yhdysvaltain dollarin lainan nepalilaiselle Siddhartha-pankille. Kyseessä on…

Uusi linjaus ohjaa Finnfundin sijoitustoimintaa luontoarvojen ja luonnon monimuotoisuuden vahvistamisessa

Kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund on ottanut käyttöön linjauksen, joka kiteyttää ne periaatteet ja tavoitteet,…